PRAKTIJK voor KINESIOLOGIE | ELLIJ ROOIJAKKERS

Paramedisch Natuurgeneeskundige Therapie

ADD/ADHD & Autisme

Bij kinderen met gedragsproblemen of stoornissen in het Autistisch spectrum is wetenschappelijk bewezen dat voedingsallergieŽn hierin vaak een rol spelen. Met NAET kun je voedingsallergieŽn zoals voor suiker, kleurstoffen (E-nummers) en granen elimineren. Hierdoor merken ouders (en het kind zelf) vaak al een aanzienlijke verandering in het gedrag op. In de VS is in het verleden een groot onderzoek geweest naar de invloed van NAET op het gedrag van kinderen met ASS of ADD/ADHD. Kijk eens op de website: http://www.naetautismtreatmentcenter.com/ waar je ook hoopgevende testimonials kunt lezen. Op dit moment is men bezig om een wereldwijd onderzoek te starten naar de effecten van NAET op autisme.  Hier is een link naar een filmpje op YouTube met een testimonial: https://www.youtube.com/watch?v=dWEwKTHJ9Nc


Andere leerproblemen

Om te kunnen leren is er evenwicht nodig. Letterlijk: een kind heeft evenwicht nodig om te leren lopen. Dat geldt ook voor fietsen, skaten, voetballen, zwemmen, etc. Je moet in staat zijn om met links en rechts te bewegen en tegelijkertijd na te denken over de gevolgen van dat bewegen.
Datzelfde evenwicht is nodig om te schrijven of lezen: handen en ogen moeten samenwerken. Wanneer dat niet lukt raakt je kind gefrustreerd; het geeft snel op, wordt ongeÔnteresseerd, faalangstig, misschien zelfs wel boos. Hij heeft misschien aanvaringen met de leerkracht of andere kinderen. Vond hij het eerst nog leuk om te lezen, nu de leerkracht wil dat je oefent vind je kind lezen niet meer leuk, laat staan dat hij extra wil oefenen. 

Beide hersenhelften dienen optimaal samen te werken. Bij kinderen met dyslexie, dyscalculie of andere leerproblemen is dat niet het geval. Dat kan ook met een voedingsallergie of de slechte opname van vitamines, mineralen e.d. te maken hebben. Met NAET pakken we dat aan. Daarnaast werk ik met BrainGym technieken, waardoor de integratie tussen de hersenhelften geoptimaliseerd kan worden. Niet alleen lezen of schrijven gaat zo beter. Ook kinderen met een slechte motoriek (voetballen, fietsen, zwemmen, schrijven, bal vangen) kunnen deze met BrainGym verbeteren. Beter leren door beweging gecombineerd met NAET biedt perspectief aan ouders en kinderen. De meeste kinderen vinden het nog leuk ook! Het gaat om speelse oefeningen, er zijn geen dure materialen nodig om aan te schaffen.

Tijdens het consult doen we bewegingsoefeningen en bepalen we oefeningen voor thuis. Het leren gaat je kind makkelijker af en het krijgt weer zelfvertrouwen; lees- en schrijfvaardigheid verbeteren, je kind kan zich beter concentreren. Op de zwemles lukt het ineens wel, tijdens het voetballen haalt hij succesjes. Je kind komt daardoor minder vaak in conflictsituaties.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie en ervaringen van (basisschool)docenten: 
PR BrainGym.pdf 

Vergoeding zorgverzekeraars

Aangesloten bij de BATC - www.batc.nl 
Hierdoor is (gedeeltelijke) vergoeding van consulten door de zorgverzekering mogelijk, mits er een aanvullende verzekering is afgesloten. Op de beginpagina staat een actuele lijst van de zorgverzekeraars. Ook Menzis, Anderzorg en Azivo vergoeden de behandelingen (gedeeltelijk).