PRAKTIJK voor KINESIOLOGIE | ELLIJ ROOIJAKKERS

Paramedisch Natuurgeneeskundige Therapie

Gezond leven met Straling

Het bedrijf Floww is helaas failliet na een RADAR-uitzending in november 2016.

Er komt de laatste jaren steeds meer straling: beeldschermen, GSM's, laptops en WiFi-spots op iedere hoek van de straat. Wat is de invloed daarvan op onze gezondheid? De Raad van Europa en de WHO waarschuwen voor het effect van GSM-straling. De Raad van Europa adviseerde al in 2011 om kinderen niet bloot te stellen aan WiFi.
Daarnaast is er altijd sprake van zogenaamde geopatische straling. Dit is natuurlijke straling uit de kosmos, van wateraders, breuklijnen, etc. Straling kan een grote rol spelen bij klachten als vermoeidheid, hoofdpijn en stress.
Voorbeelden van stralingsbronnen in huis:
draadloze telefoon, computer, televisie, spaar- en TL-lampen, elektriciteitsnetwerk, magnetron, babyfoon, elektrisch verstelbaar bed, draadloze communicatie netwerken (Bluetooth, DECT, WiFi)
Voorbeelden van stralingsbronnen buiten:GSM- en UMTS-zendmasten, hoogspanningsleidingen, satellietzenders, straling vanuit de aarde, radars, transformatorhuisje

Het hangt van verschillende factoren af of straling invloed heeft op iemands gezondheid. Omdat ieder mens anders is, is ook het effect dat iemand ervaart anders. Mensen kunnen diverse klachten ervaren zoals: chronische vermoeidheid, stress, hoofdpijn, concentratieproblemen, lusteloosheid, misselijkheid, duizeligheid, psychische problemen, verhoogde bloeddruk, grieperig gevoel, pijn in de spieren, astmatische klachten, etc. Bij al deze klachten is het mogelijk om verlichting te ervaren door mogelijk een aantal dingen te veranderen in je huis en leven, maar ook door bepaalde testampullen te gebruiken.


Vergoeding zorgverzekeraars

Aangesloten bij de BATC - www.batc.nl 
Hierdoor is (gedeeltelijke) vergoeding van consulten door de zorgverzekering mogelijk, mits er een aanvullende verzekering is afgesloten. Op de beginpagina staat een actuele lijst van de zorgverzekeraars. Ook Menzis, Anderzorg en Azivo vergoeden de behandelingen (gedeeltelijk).