PRAKTIJK voor KINESIOLOGIE | ELLIJ ROOIJAKKERS

Paramedisch Natuurgeneeskundige Therapie

Een consult

Ieder consult begint met een kort intake gesprek. Hierin bespreken we het verloop van de behandelingen en kunnen alle aspecten van jouw welzijn aan de orde komen, van stressreductie met ontspanningsoefeningen tot voedingsadviezen. 
Alles is energie! Die energie kunnen de meesten van ons niet zien, maar wel voelen. Sommige mensen "putten ons uit", van anderen lijkt het of je energie krijgt. Misschien moet je na het eten echt even op de bank bijkomen omdat je bekaf bent. Als je gezond eet, maar allergisch of intolerant bent voor dat wat je eet, put ook "gezonde" voeding je uit of levert de meest diverse klachten op. We kunnen gericht werken aan het elimineren van allerlei allergieŽn, niet alleen voedingsallergieŽn. Bij lusteloosheid, slechte eetlust, slapeloosheid, slechte concentratie is er vaak een energetische disbalans. Of er is een verstoring in de prikkeloverdracht waardoor signalen van je lichaam niet goed verwerkt worden. We kunnen lichaam en geest op meerdere manieren in balans brengen, bijvoorbeeld met simpele bewegingsoefeningen. Misschien zijn je hersenen overprikkeld door toxines uit bijvoorbeeld medicijnen, voeding, of kleur- en smaakstoffen of stress. Door stress maakt je lichaam allerlei stofjes aan die ervoor zorgen dat je je nog minder kunt ontspannen. Lichaam en geest zijn ťťn; als je geestelijk onder druk staat, op wat voor manier dan ook, kan dat lichamelijke klachten opleveren variŽrend van darmklachten tot hoofdpijn of migraine. Maar ook andersom kun je door lichamelijke klachten op te lossen je geestelijke veerkracht ondersteunen. Met een combinatie van technieken kom je weer in balans.

Tijdens het eerste consult besteden we veel aandacht aan alle aspecten van jouw verhaal. Daarom duurt een eerste consult ca. 90 minuten. Vervolgconsulten duren van ca. 45 tot ongeveer 60 minuten. Na de intake beginnen we de eigenlijke behandeling. Op basis van jouw klachten en jouw verhaal, kiezen we een behandeltechniek. Terwijl je op de behandeltafel ligt voer ik een aantal simpele spiertesten uit; meestal met behulp van testampullen die je in een glazen potje in je hand houdt. Zo krijgen we inzicht in (de oorzaak van) jouw klachten. Met die gegevens gaan we aan de slag. Een behandeling bestaat uit een combinatie van Oosterse en Westerse technieken zoals acupressuur en massage. Dit spreekt het zelfgenezend vermogen van je lichaam aan waardoor je beter "in balans" komt. De meeste mensen voelen zich na een eerste behandeling al duidelijk "anders".
De lymfedrainage massage bij vochtproblemen wordt op de blote huid gegeven, net zoals de Dorn-Breuss massage bij rug- en schouderklachten. Voor de andere behandelingen trek je over het algemeen alleen je schoenen uit. Daarvoor werk ik met (een combinatie van) NAET allergie eliminatie, acupressuur, MIR methode, Touch for Health, Totaal Balans, BrainGym, Bach bloesems, edelstenen, etc.  

Ik adviseer om 3 tot 5 behandelingen de tijd te nemen om te ondervinden wat de behandelingen voor jou doen. De meeste mensen ervaren dan een aanzienlijke verbetering van hun klachten.  

Ervaringen van klanten

Afgelopen winter begonnen met behandeling voor hooikoorts en pollen: "Dit was de beste beslissing van dit jaar!" R. v.d. E.

Vorig jaar ben ik gescheiden; ik moest verhuizen en opnieuw beginnen, alles opnieuw uitvinden. Ik miste mijn kinderen, mijn oude omgeving, mijn rondje lopen met de hond, van alles eigenlijk. Ik kon slecht alleen thuis zijn en 
als ik vrij was kon je me in de sportschool vinden. Toen kreeg ik allerlei vage klachten: wazig zien, hoofdpijn, exzeem, pijn in mijn benen en ik ging slecht slapen. Daardoor was ik overdag bekaf en ging het op mijn werk ook niet lekker. De huisarts wist het ook niet en wilde een pilletje voorschrijven om beter te slapen en dat was het dan. Volgens hem was het stress na de scheiding. Iemand raadde mij Elly aan. Bij de kennismaking klikte het en Elly heeft mij meteen wat oefeningen gegeven om beter te kunnen slapen. De oefeningen zijn super simpel en makkelijk vol te houden, zeker als het werkt. Het exzeem speelde nog op, maar daar was met een paar behandelingen een grote verbetering in te zien. Het is ongelooflijk hoe simpel de behandelingen zijn. Als ze mijn hoofd vasthield, voelde ik de spanning gewoon weg gaan en de hoofdpijn verminderen. Als je goed geslapen hebt ziet de wereld er toch anders uit. Elly geeft ook tips over voeding en zo; als man alleen wilde ik nogal eens in de sportschool blijven hangen en daar wat vage dingen eten. Door haar adviezen let ik beter op mijn eten en ik voel me er ook beter bij, energieker. Misschien was ik zonder de behandelingen ook wel opgeknapt, dat is nooit te zeggen, maar ik weet gewoon dat de behandelingen me veel goed gedaan hebben. Ron H.

Onze dochter had al sinds zes maanden eczeem op haar benen en bij de handjes. We hadden hormoonzalf gekregen voor als het jeukte. Alleen kreeg ze steeds meer jeuk en op het laatst zat ze overal onder het eczeem. Ze zat de hele dag ergens tegenaan te schuren of te krabben. ís Nachts was het helemaal erg. De huisarts zij dat het geen allergie kon zijn omdat kinderen onder de twee niet allergisch kunnen zijn. Van iemand op het kinderdagverblijf hoorden we van Elly. Ik zag het wel zitten, mijn vriend helemaal niet, maar we zijn toch gegaan. Het is lastig uit te leggen wat er precies gebeurd met het testen, maar voor mij voelde het goed. Dus zijn we begonnen om te behandelen. Eerst ei denk ik, toen suiker, melk en ook huisstof, tomaat, banaan, en nog wat dingen. Ik dacht eerst dat het niet kon dat ze voor zoveel allergisch was, maar allergieŽn zitten wel bij mijn vriend in de familie en hij heeft zelf hooikoorts. Naar een behandeling was ze iedere keer heel moe en hangerig. Het ging ook steeds eerst beter en dan had ze een terugval en kwam het eczeem terug, maar wel minder. Ook bij de behandeling zag je het eczeem soms gewoon opkomen, heel bizar. Elly leerde ons om zelf dingen te behandelen. Dat vond ik fijn want nu had ik het gevoel dat ik eindelijk iets kon doen om haar te helpen. Naar een paar behandelingen wilde mijn vriend eigenlijk niet meer doorgaan omdat het niet leek te helpen. Ik wilde wel doorgaan omdat het ook vergoed wordt, dus ik dacht: even volhouden omdat het iedere keer naar een behandeling veel beter ging. Nu ben ik blij dat ik heb doorgezet, want ze heeft geen eczeem meer! Ze is nu heel vrolijk en gezellig, terwijl ze eerst vaak huilerig was en aan mij hing. Ze is sinds de behandelingen ook erg gegroeid en ze heeft minder poepluiers op een dag. Soms moest ze wel 6 keer op een dag een schone luier. De huisarts zegt dat ze er over heen is gegroeid, maar ik weet zeker dat het door de behandelingen komt. Ik ben heel tevreden ermee! Elly is heel leuk met kleine kinderen en ze doet erg haar best om je te helpen. Sanne V.

Als bakker werd hij 30 jaar geleden allergisch voor meel: een ramp in zijn beroep. Hij moest ander werk gaan doen en werkt nu als vertegenwoordiger in bakkerij artikelen. Overal waar hij komt en uitgenodigd werd om even mee te eten, koffie te drinken, moest hij nee verkopen. Want van allergisch voor meel ging het van kwaad tot erger en uiteindelijk kon hij bijna niets meer eten: alle granen, kant-en-klare producten, veel groentes, maar ook bijvoorbeeld knoflook.  Omdat ook bier gemaakt wordt van granen kon hij nog geen biertje meer drinken.  Verjaardagen, feestjes, bbq's: hij vond het steeds vervelender worden en begon dit soort bijeenkomsten te vermijden. Ook had hij iedere nacht vreselijke jeuk. Dit weet hij aan de warmte in bed, maar het bleek van suikergebruik te komen!  Deze man is zeer tevreden over de behandelingen: hij kan alles weer eten, kan blijven lunchen, een biertje drinken, eet zelfs suikerbrood!   Hij wil graag iedereen die vragen heeft persoonlijk te woord staan!  Mocht je hiervoor belangstelling hebben kun je mij bellen en dan krijg je zijn privť telefoonnummer. 

Buikpijn, verkouden, loopneus, diaree, misselijk, krampen noem maar op, deze kwaaltjes hoorde allemaal bij mij. Ik werd er zo moe van, altijd oppassen met eten, want van melkproducten kreeg ik krampen. De zomermaanden waren ook een ramp, niezen, verkouden, hoofdpijn. Elke dag pilletjes slikken was ik beu. Tijdens mijn lunchpauze op het werk bladerde ik door een tijdschrift. Een artikel viel meteen op: ĎBevrijd van allergieŽn met kinesiologieí! Dit was iets voor mij! Aandachtig las ik het artikel en het was net alsof ik mijn eigen verhaal aan het lezen was. Op internet ging ik zoeken naar meer informatie en behandelingen van kinesiologie. Al snel kwam ik bij Ellij Rooijakkers uit Tilburg terecht. Op de Ďbehandeltafelí van Ellij hoefde ik niet veel te vertellen over mijn kwaaltjes. Zij voelde via mijn hand en arm wat er Ďaan de handí was. En wat nog mooier was, zij herstelde ter plekke een aantal blokkades in mijn energiebanensysteem die bepaalde klachten veroorzaakte. Regelmatig tijdens de behandelingen begonnen mijn darmen lawaai te maken, er werd dus echt iets met me gedaan. Tevens voelde ik me altijd heel ontspannen. Tijdens elke sessie werd een probleemgebied van mij aangepakt en het resultaat voelde ik al na een dag. Elke keer was ik weer verbaasd over wat de behandeling opleverde.
Het hooikoorts seizoen is toch al in volle gang, maar heb nog geen zakdoekje gebruikt om mijn traanogen of loopneus te stoppen. Melk, kwark en room staan weer op mijn menu. Mijn klachten zijn weg, ik voel me fitter, energieker en fijner, daar doe ik het voor! Ellij bedankt voor alles!
Louise Voermans

De afgelopen jaren werden mijn voedselallergieŽn steeds erger. Waar het ooit zo'n vijftien jaar geleden begon met kersen en druiven (geen probleem om weg te laten) was het vorig jaar bijna onhoudbaar: ik was inmiddels allergisch voor bijna alle fruitsoorten, tenzij langdurig gekookt. Alle rauwe groenten, behalve sla. Alle noten, pitten en zaden (brood eten werd steeds ingewikkelder), soja, lupine meel (lupinemeel is een vervanger van soja in veel producten, dus het werd hogere wiskunde om uit te zoeken wat ik nog kon eten), etc. En daarnaast had ik hevige hooikoorts: ik ben allergisch voor alle grassen in Nederland, bloeiende bomen en huisstofmijt. Ik vergeet vast nog iets, maar waar het om draait is dat ik dagelijks, bijna constant allergische reacties had: pijn, uitslag/eczeem, constant 'verkouden', etc.
Ik ben anderhalf jaar geleden gestart met een desensibilisatiekuur (van zo'n vijf jaar) in het ziekenhuis. Dat werkt alleen op de hooikoorts en huisstofmijtallergie. In de hoop dat daarmee mijn voedselallergieŽn minder zouden worden. Dat is een ingrijpende kuur. Na een warme aanbeveling van een vriendin van me die Ellij's behandeling kende, heb ik contact gezocht met haar. Ik vertelde van mijn desensibilisatie in het ziekenhuis. En Ellij liet me weten dat dat naast elkaar kan. Mijn behandelaars in het ziekenhuis waren ook akkoord. Ik ben er zo'n acht maanden geleden mee gestart en sinds vorige week kan ik alles weer eten zonder allergische reacties! De behandeling is prettig, je hebt er nauwelijks tot geen last van en waarom het werkt begrijp ik niet. Maar het werkt!
Ellij is een hele rustige, prettige en nuchtere persoon. Ik ben zo blij dat ik eindelijk iets heb gevonden dat werkt. En dat gun ik anderen ook. Ellij: nog eens heel erg bedankt!
M.E.

Onze derde zoon vertoonde tekenen van koemelkallergie.
Ik ben gestopt met het nuttigen van melkproducten, omdat hij volledig borstvoeding krijgt. Hij veranderde gelijk in een tevreden mannetje zonder pijn.
Zelf vond ik het erg zwaar dat dieet en ben via google bij Ellij Rooijakkers terecht gekomen.
Ben er in totaal drie keer geweest, want hij had ook nog wat andere stoffen waar hij allergisch voor is. Ik kan nu weer alles eten en drinken zonder dat hij pijn heeft :-)
Sanja Jergl

Jongetje, 9 maanden, met eczeem sinds de geboorte.  Na 4 behandelingen zegt zijn moeder: "Het gaat erg goed, hij is al maanden eczeemvrij! Echt kunnen genieten van de zomer, zelfs in chloorwater kunnen zwemmen zonder klachten.  Herfst en winter zijn natuurlijk minder qua eczeem, als het terugkomt komen we zeker weer langs." 


Jarenlang heb ik gevochten tegen zware vermoeidheid, hoofdpijn, en pijn in spieren en gewrichten. Regelmatig naar de huisarts en specialisten geweest en bloedtesten ondergaan. Maar er was geen oorzaak. Geen oorzaak dus ook geen behandeling, alleen zware pijnstilling, tot ik eind 2009 een artikel las over kinesiologie.
Op dat moment was het lichaam helemaal op! Als je je zo beroerd voelt pak je echt alles aan, nou dat was een schot in de roos.
Na enkele behandelingen te hebben ondergaan knapte ik echt op.
Steeds pelde je als het ware een laagje van de klachten af, het was of ik terug ging in de tijd, de klachten verdwenen een voor een en ik leerde ook beter voor mezelf zorgen, doordat ik de klachten beter ging herkennen.
Een klacht kregen we maar niet onder controle, en dat was de hoofdpijn.
Maar ook voor die klacht werd er goed naar me geluisterd en een oplossing gezocht en gevonden.
Wat bleek, ek had een mega voedselintolerantie.
Die is opgelost met de therapie die ze NAET noemen.
Hij is volkomen pijnloos, net zoals de andere behandelingen.
Na 10 tot 15 jaar gesukkeld te hebben ben ik in 1 jaar een nieuw mens geworden. Mijn oude ik is weer te voorschijn gekomen. Dankzij Ellij Rooijakkers die mij geduldig aangehoord heeft leef ik weer het leven dat een vrouw van 58 zou moeten kunnen leven!!!!
BEDANKT!!!!!!!!
Toos Meijers

Al jaren heb ik last van zware vermoeidheid, hoofdpijn en een ingewikkelde voedselallergie. Aan dit laatste wilde ik gaan werken omdat het mij erg beperkte in mijn leven. Altijd moest ik eten meenemen als ik ergens naar toeging, want wat ik wel mocht was meestal niet voorhanden. 
Waarom kinesiologie? Ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde dan dat ik met mijn zintuigen kan waarnemen. Door mijn kleine energiehuishouding moet het gemakkelijke zijn en niet veel energie kosten. Wat had ik er voor nodig, discipline en bewustzijn. 
Wat kreeg ik? Heel veel aandacht en meedenken in mogelijke oplossingen. Alle mogelijke aanwijzingen van mijn kant werden onderzocht een aangevuld uit de kennis en ervaring van Ellij. Ook opgelopen tekorten in vitaminen en mineralen werden onderzocht en aangevuld.
Resultaat: ik kan alles weer eten zonder dat ik ziek word. Ik moet het weer langzaam opbouwen, want als je 8 jaar geen slagroom hebt gegeten moet je niet een dikke magnum gaan eten.
Verder ben ik beter gaan slapen, heb ik bij tijden meer energie en minder hoofdpijn.
Verwacht geen wonderen, maar het heeft meer bereik dan je aanvankelijk zou denken. Je hoeft er echt niet in te geloven, maar je moet wel toe zijn aan een verandering.
Ellij bedankt!!
Pros:laag drempelig, warme betrokken persoonlijkeid
Negs:geen vergoeding van zorgverzekeraars (opmerking Ellij: vanaf juli 2012 worden de consulten wel vergoed.)
Adrie Evers

al jaren had ik last van jeuk wanneer ik gedoucht heb, mijn handen was, of wanneer ik transpireer. allemaal kleine buldjes die jeuken en die ik vaak open krabte s'nachts. Nu heb ik 3 behandelingen gehad en het is over! Ik geloofde eerst niet dat het kan, maar het is echt over. Ik heb nu al een paar maanden geen jeuk meer.
Pros:aardige vrouw, doet niet moeilijk en is niet zweverig
Negs:wordt niet vergoed door ziekenfonds (maar het is het wel waard) (opmerking Ellij: vanaf juli 2012 worden de consulten wel vergoed.)
P. van der Linden

De behandeling van Ellij was goed en doortastend. Met haar bevinding waarbij ik oefeningen moest doen ben ik van mijn klachten voorlopig helemaal genezen.
Dolph Cantrijn

Ik stond huiverig tegenover deze therapie, maar wilde het wel proberen. Na drie keer was ik van mijn obstipatie af, waar ik al jaren mee tob. ik weet nu bovendien wat ik wel kan eten en wat ik beter kan laten staan. de therapeute werkt heel persoonlijk en heeft veel kennis van zaken. Na de eerste keer ging ik er met plezier naar toe.
Lieve de G.

Ellij heb ik ervaren als een deskundige en betrokken behandelaar. Een verademing voor de gestreste mens! Wat een verrassing dat je met zo eenvoudige middelen weer in balans kunt komen. 
Dorle Lommatzsch 
Opleider en Mindful Coach

Niet wetend wat het inhield, ben ik door een advertentie op een open dag naar de Praktijk voor Kinesiologie toegegaan. Ik heb leren mijn rust te ontdekken, mede dankzij de oefeningen die ik daarvoor gekregen heb.
vrouw, 44 jaar

De behandeling was het proberen waard, ook al had ik geen idee wat het zou opleveren. Verrassend genoeg was door de behandeling het resultaat erg goed. Ik heb minder last van stress en ben daardoor ook van mijn klachten af.  
Ik heb nu al sinds langere tijd geen last meer van netelroos.  
vrouw, 58 jaar

Vergoeding zorgverzekeraars

Aangesloten bij de BATC - www.batc.nl 
Hierdoor is (gedeeltelijke) vergoeding van consulten door de zorgverzekering mogelijk, mits er een aanvullende verzekering is afgesloten. Op de beginpagina staat een actuele lijst van de zorgverzekeraars. Ook Menzis, Anderzorg en Azivo vergoeden de behandelingen (gedeeltelijk).