PRAKTIJK voor KINESIOLOGIE | ELLIJ ROOIJAKKERS

Paramedisch Natuurgeneeskundige Therapie

Een NAET-behandeling

Een behandeling duurt ongeveer een uur en bestaat uit 3 delen: onderzoeken welke allergieŽn er zijn en bespreken hoe de vorige behandeling is gegaan, de eigenlijke behandeling en ca. 20 minuten rust. Per consult kan er meestal ťťn allergeen of allergenengroep geŽlimineerd worden. We testen altijd 15 basisstoffen, vitamines, mineralen, suiker, granen, gist - die in alle voeding zitten en niet of nauwelijks vermeden kunnen worden. Een allergeen uit deze "basic 15" behandelen we ook altijd vůůr we een andere allergie zoals bijvoorbeeld hooikoorts aan pakken. 

Met een spiertest stellen we vast op welke stoffen je niet positief reageert en behandelen we het eerste allergeen. De zenuwbanen langs de ruggengraat worden gemasseerd terwijl je een testampul met het allergeen (in een glazen potje) in de hand houdt. Hierdoor blijf je in contact met (de energie van) dat allergeen. Door de massage wordt je lichaam als het ware opnieuw "geprogrammeerd" en reageert niet meer op het allergeen.  
Het allergeen dien je daarna 25 uur te vermijden. Dit betekent bijvoorbeeld: een dieet gedurende die tijd, zorgen dat je huis zo stofvrij mogelijk is of de hond naar de buren brengen. Ook masseer je iedere twee uur, behalve tijdens je slaap, een aantal acupunctuurpunten. Dit vergemakkelijkt de verwerking, zorgt voor ontgifting en versterkt de lichaamsenergie. Je kunt het advies krijgen om dit een bepaald aantal keren te doen, om er zeker van te zijn dat de allergie geŽlimineerd wordt.
Baby's en kinderen kun je zelf masseren en zo hun klachten aanzienlijk verminderen. 

In het volgende consult controleren we of de behandeling afdoende is geweest. Anders komt er een nabehandeling en na 10 minuten rust kan nog tijdens hetzelfde consult het volgende allergeen worden geŽlimineerd. 

Ook wanneer je ooit een anafylactische shock hebt gehad, kan de reactie van je lichaam op dat allergeen praktisch nihil worden. Wanneer je dan onverhoopt toch in contact komt met het allergeen, krijg je dus geen heftige reactie meer. Hiervoor heb ik een speciale opleidingsmodule gevolgd met een uitgebreid veiligheidsprotocol. In zo'n geval wordt er altijd gewerkt via een tussenpersoon, zodat je zelf niet in contact komt met het allergeen tot je er niet of nauwelijks meer op reageert. 

Vergoeding zorgverzekeraars

Aangesloten bij de BATC - www.batc.nl 
Hierdoor is (gedeeltelijke) vergoeding van consulten door de zorgverzekering mogelijk, mits er een aanvullende verzekering is afgesloten. Op de beginpagina staat een actuele lijst van de zorgverzekeraars. Ook Menzis, Anderzorg en Azivo vergoeden de behandelingen (gedeeltelijk).