PRAKTIJK voor KINESIOLOGIE | ELLIJ ROOIJAKKERS

Paramedisch Natuurgeneeskundige Therapie

AllergieŽn beperken je leven!

Heerlijk, het voorjaar, lekker zonnetje, overal staat alles in bloei. Voor sommige mensen een ramp: zij lopen de hele dag te snotteren. Hooikoorts! 
Anderen hebben last van een contactallergie of eczeem. Geen lolletje als je een puber bent en toch al onzeker over je identiteit. Stel dat je een keer een mascara gebruikt en dan nog dagen vuurrode, gezwollen ogen hebt. Of je leert een leuke partner kennen, maar je blijkt super allergisch te zijn voor diens kat. 
Ook een voedselallergie is bijzonder lastig: altijd alles zelf klaarmaken, nooit eens zomaar bij iemand kunnen blijven eten of onderweg een broodje nemen, ieder etiketje checken. Nog afgezien van de darmklachten, hartkloppingen, misselijkheid of zelfs overgeven waar je last van kunt hebben.
Je kind zal maar een heftige pinda allergie hebben. Je staat doodsangsten uit als hij ergens gaat spelen, de hele klas mag geen pindakaas en je hoopt maar dat de juf niet in paniek raakt als jouw kind in shock raakt. 

En wat nu als dat allemaal anders kan? Als je praktisch alles weer zou kunnen eten? In het voorjaar het beddengoed gewoon buiten zou kunnen drogen? Het raam open op de slaapkamer? De kat op schoot?

Te mooi om waar te zijn, denk je dan. En, als dat zo zou zijn, waarom doet niet iedereen deze therapie, waarom wťťt niet iedereen dit?

NAET: pijnloos en veilig bevrijd van je allergieën!

NAET staat voor Nambudripad's Allergy Elimination Techniques.

Ik wil benadrukken dat het belangrijk is om te kiezen voor een gecertificeerde NAET-therapeut. Op www.naet.com staat de actuele lijst van gecertificeerde NAET-therapeuten. Er zijn nogal wat mensen die NAET behandelingen aanbieden, maar al lang geen updates meer hebben gedaan en niet (meer) gecertificeerd zijn. De protocollen zijn de laatste jaren nogal ingrijpend veranderd. Door te kiezen voor een gecertificeerde therapeut ben je verzekerd van iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen!

Met NAET kan
je lichaam allergieŽn of intoleranties op een veilige en pijnloze manier overwinnen. NAET is ook geschikt voor babyís en kinderen of mensen die bang zijn voor prikken e.d. Bij baby's en jonge kinderen test ik via een tussenpersoon, meestal ťťn van de ouders. Door een eenvoudige spiertest weten we meestal al bij het eerste consult welke allergieŽn of intoleranties er zijn. Dat is meteen ook een indicatie van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn.

Een NAET behandeling heeft voordelen ten opzichte van een behandeling door allergoloog of huisarts. Het is volkomen pijnloosógeen bloedafname, krassentest of plakkers op je huid met alle vervelende reacties. Geen maandenlang eliminatiedieet om erachter te komen welke voedselallergieŽn je hebt. Vanaf de allereerste behandeling ben je vrij van de aangepakte allergie! Hierdoor herstelt je immuunsysteem zich en wordt steeds sterker, waardoor je mogelijk minder op andere allergenen reageert. Als gaat om een voedselallergie worden voedingsstoffen als vitamines of mineralen weer goed opgenomen. Dit zorgt ervoor dat je je snel weer fitter voelt. Ook test ik of het nuttig kan zijn om supplementen te nemen om bepaalde voedingsstoffen sneller aan te vullen of om je lichaam sneller te ontgiften.

De behandeling is veilig, effectief en duurzaam. En tenslotte, maar misschien wel het belangrijkst: na een behandeling is het niet meer nodig om je levensstijl aan te passen!
Nadat je het allergeen 25 uur lang hebt vermeden kun je ermee in contact komen zonder nare reacties.

Op YouTube kun je veel informatie vinden over NAET.  
In dit filmpje kun je zien hoe een behandeling in zijn werk gaat: NAET behandeling.  Iedere therapeut zal op zijn eigen manier werken; zelf gebruik ik een ander massage apparaat.  
In het blad Zin van november 2011 heeft een artikel gestaan over NAET: pagina 1 & pagina 2  
Kijk ook eens op http://www.allergie-weg.nl/  waar getuigenissen staan van mensen die een NAET behandeling hebben gehad.  

Vergoeding zorgverzekeraars

Aangesloten bij de BATC - www.batc.nl 
Hierdoor is (gedeeltelijke) vergoeding van consulten door de zorgverzekering mogelijk, mits er een aanvullende verzekering is afgesloten. Op de beginpagina staat een actuele lijst van de zorgverzekeraars. Ook Menzis, Anderzorg en Azivo vergoeden de behandelingen (gedeeltelijk).